Categorieën
Podium

Broodje klassiek

Aan activiteiten is er in de zomer waarlijk geen gebrek in Brussel! De muziekliefhebber kan dit weekend gratis festivalhoppen. Brosella biedt twee dagen lang folk en jazz in het Groentheater in Laken, terwijl de AB op 11 juli de programmatie verzorgt van De Gulden Ontsporing. Of kijk je liever op een groot scherm naar de finale van het WK voetbal, bv. in de Bozar of de Sint-Gorikshallen? Brussel Bad is ook al van start gegaan. Op de Zuidfoor is het nog een week wachten. Tussen al dat wilde feestgedruis loopt er elke weekdag in juli en augustus een klassiek festival: Midis-Minimes.

 Wie zin heeft in een muzikale middagpauze dicht bij de Zavel, kan om 12.15u een concert van 35 minuten meepikken in de Miniemenkerk of in het Koninklijk Conservatorium Brussel. Al voor de 24ste keer presenteert het festival een eclectisch programma met de meest diverse repertoires: vocale muziek maar ook oude, moderne en traditionele instrumenten; solisten, duo’s, trio’s, kwartetten en zelfs orkesten; jonge musici en artiesten met faam uit binnen- en buitenland.

 Vandaag  kun je luisteren naar een sonate voor altviool en piano van Sjostakovitsch. Volgende week is er een themaweek piano met werk van Bach, Schumann, Schubert, Ravel en Rachmaninov. Later volgen o.m. tango’s van Astor Piazzola, traditionele muziek uit de Appalachen, orthodoxe gezangen, Mozart, Chopin, Brahms en, als waardige afsluiter op 27 augustus, Pergolesi’s beroemde Stabat Mater, gebracht door het ensemble RosaSolis, sopraan Magali Léger en mezzo Albane Carrère. De toegang bedraagt 4 euro per concert. Voor een abonnement van 10 concerten betaal je 32 euro.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.