Categorieën
Brussel-Stad Foto Mobiliteit

We hebben een stationsplein!

Brussel Centraal is het treinstation dat ik het meest gebruik. Sinds kort heeft dat een écht plein, een centraal station waardig. Enkele beelden.

Brussels Central Station

Het plein is een grote, lege steenvlakte omringd door een metalen cirkel die vertrekt en eindigt bij de knappe stationsluifel die Horta ontwierp.

Brussels Central Station

Een en ander heeft als gevolg dat je met de auto niet meer door de Keizerinlaan kan rijden. Fietsers mogen wel door, al zijn er op dit moment nog geen wegmarkeringen, dus dat betekent wildrijden. Zo veroveren de voetgangers weer een beetje meer van het stadscentrum voor zich.

Brussels Central Station

Aan de ene kant van de Keizerinlaan komen nog bomen (in het najaar), aan de andere kant staan reuzepotten met tamelijk kleine planten. Toch in verhouding tot de pot. Hopelijk groeien die snel, want nu is het geen zicht. Zeker niet omdat een tagger ze al gevonden heeft.

Brussels Central Station

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.