Categorieën
Reizen & Toerisme

Lijstjestijd #15: de 4 kleinere maar heerlijke parkjes

52 lijstjesWaar in Brussel vind je de 5 beste plekken om stoemp te eten, wat zijn de 3 meest onthullende tram- en buslijnen en van welke 4 wijnbars krijg je het warm?”. Jan Sulmont probeerde Brussel te vatten in 52 lijstjes, netjes gebundeld in een handige stadsgids. BrusselBlogt laat elke week een nieuw lijstje op je los!

Egmontpark
Dit prachtige parkje aan de Kleine Zavel, in de schaduw van het Hilton staat vol standbeelden van Nederlandse graven en blijft, ongelofelijk maar waar, van massatoerisme gespaard.
> Regentschapsstraat, 1000 Brussel


Leopoldpark

Midden in de drukke Europese wijk, is dit rustige en heuvelige park de plek waar parlementairen hun loop-
schoenen snoeren. De gebouwen rondom getuigen van de eclectische Brusselse bouwwoede.
> Belliardstraat, 1040 Etterbeek


Le (Petit) Parc Tenbosch

Dit park met speelplaatsen en waterputten daalt als het ware af van hoog naar laag Elsene. Perfect voor een rustige romantische wandeling.
> Vleurgatsesteenweg, 1050 Elsene

Jean-Felix Hap park
Dit ommuurde landschapspark met drie ingangen heeft een prachtige vijver. Gelegen naast de Nederlandstalige gemeentebibliotheek, biedt het park ook een ecologische en didactische werking.
> Waversesteenweg, 1040 EtterbeekKan jij het lijstje aanvullen of zit er iets tussen wat je kent, laat het iedereen weten, we zijn benieuwd!

Dit lijstje kwam er met toestemming van uitgeverij Luster. Het boekje ‘De 5 beste plekken om stoemp te eten en 51 andere lijstjes over Brussel’ kan je kopen in de boekhandel. Meer info op www.lusterweb.com !

Share