Categorieën
BrusselBlogt.be

Wie maakt het mooie weer ?

Vrijdagnamiddag 13u47 op de VanHaelenlaan. Ik zit in de wagen naast mijn franstalige collega, er wordt wat gefreewheeld over het weekend dat er aan komt.

‘Leuk dat het aangenaam warm blijft,’ zegt Jean-Marie. ‘Ik dacht net dat het ging frisser worden,’ spreek ik hem tegen.    ‘Ik weet niet waar jouw informatie vandaan komt, maar op RTBF geven ze tot zondag minstens 21°.’ ‘Op de VRT spreken ze vanaf zondag over 15°.’

Aangenaam warm voor de Franstaligen, bewolkt voor de Nederlandstaligen. Op die manier kan je de Franstaligen onderscheiden van de Vlamingen in de stad. De éne draagt een zonnebril, de andere houdt de paraplu binnen handbereik. Oftwel : Franstaligen zien de toekomst zonnig tegemoet, Vlamingen eerder somber.

Het grote voordeel van een Brusselaar is dat hij kan wisselen alnaargelang het hem uitkomt :  voor de Kinderbijslag is het een voordeel om Vlaming te zijn, voor het kadastraal inkomen is het misschien zonniger bij de Franstaligen, goed weer om woonsubsidies te krijgen bij de Vlaamse Gemeenschap, slecht weer als men een school moet kiezen bij een Franstalig net, dan is het zonniger langs Vlaamse kant.

In geen enkel ander land kan men het weer kiezen alnaargelang de taal die men hanteert. Wat een krankzinnig idee om zo’n heerlijk surrealistisch land te willen verdelen.

Daarom is het dit weekend over Brussel-Halle-Vilvoorde aangenaam warm vermits daar meer Franstaligen wonen. Houden zo. Nooit splitsen die regio.

meeroverbrussel : hetrijkderzinnekes.blogspot.com

Share