Categorieën
Jette People & Lifestyle

Word sperman!

Deze oproep is hier vast aan het juiste adres. Naar de bijdragen en reacties op BrusselBlogt te oordelen, wordt deze site vooral bevolkt door mannen. En dat is precies tot wie onderstaande oproep zich richt.

Centrum voor Reproductieve Geneeskunde (CRG) van het UZ Brussel te Jette is namelijk permanent op zoek naar spermadonoren. Mannen tot 44 jaar komen in aanmerking. Zo help je kinderloze koppels en wensouders die zonder vruchtbaar zaad van buitenaf geen kinderen kunnen krijgen.

Er worden per spermadonor slechts een beperkt aantal kinderen – volledig anoniem – verwekt. De anonimiteit is trouwens wettelijk geregeld. Je wordt niet riant vergoed, maar krijgt er wel een onkostenvergoeding voor.

Zouden jullie – heren – zoiets overwegen? Of is dit een modern taboe?

Lezeressen die hun steentje aan de voortplanting willen bijdragen kunnen – tot 35 jaar – ook doneren aan het CRG: het gaat dan om eiceldonatie. Een procedure die toch iets meer impact heeft dan bij de mannelijke zaadlozing komt kijken.

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.