Categorieën
Brussel-Stad Pellicule & papier

Verdwijnt het B-gevaar?

Help!

Mijn favoriete stripwinkel dreigt te verdwijnen. *paniek*

Deze mail viel net in mijn mailbox binnen:

Van een spreekwoordelijke stilte voor de storm gesproken! Op 2 september werd de vorige B-mail verstuurd. We kunnen het jou niet duidelijker maken: in de tussentijd is er heel véél gebeurd.
Ten eerste heb je de enorme waslijst veelbesproken nieuwigheden en herdrukken die je hieronder kan vinden, een ‘slordige’ tweehonderdtal. Ten tweede de vele verschenen strips die nog niet zijn opgenomen in diezelfde lijst. En ten derde is er toch wel het zeer confronterende feit dat Het B-Gevaar het pand in de Greepstraat in Brussel op 30 november 2010 moet verlaten.

Should I stay or should I go
Zoals The Clash het zich een eeuwigheid geleden al zingend afvroeg: moet je blijven of je biezen pakken?
Toen niet zo lang geleden het onaangename nieuwtje in de bus viel was de hamvraag: wat nu?
Stoppen en dus andere paden bewandelen? Het is nooit te laat om je horizont te verruimen. Of verhuizen. Maar waar naartoe? Welke toekomstpositie heeft een Nederlandstalige stripwinkel immers nog in hartje Brussel op een moment dat twee politieke vechthanen elkaar bekampen met daartussenin geprangd de hoofdstad? Binnen of buiten de vijfhoek? En waarom niet een andere stad overwegen?
Veel vraagstaarten met voorlopig geen concrete antwoorden. We vragen ons af wat jij er als B-klant van denkt?
Hoe dan ook, 30 november zal het uitwijzen terwijl we achter de schermen verder breinstormen. Ondertussen blijven we niet bij de pakken zitten en maken van november dé ultieme actiemaand.

Wat moeten we nu? Stripliefhebbers van Brussel, verenigt u en hou het B-gevaar in de stad!

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.