Categorieën
Podium Wonen in Brussel

Cultuurwaardebonnen

Vandaag zaten ze bij mij in de bus: de cultuurwaardebonnen van de Vlaamse Gemeenschapscommissie! Een mooi initiatief. Uit de nationale berichtgeving blijkt telkens weer hoe meedogenloos hard het leven in Brussel is. Het is dan ook balsem voor de ziel dat we als Vlamingen in Brussel niet alleen mogen genieten van een rijkgeschakeerd cultureel aanbod, maar dat de overheid de deelname aan culturele activiteiten ook ondersteunt met jaarlijks drie waardebonnen, elk ter waarde van 6,20 euro. Vraag ze nu aan!  

De cultuurwaardebonnen kunnen ingeruild worden in 70 culturele instellingen in Brussel. Daaronder bekende cultuurtempels zoals de AB, de Muntschouwburg, de KVS, het Kaaitheater, de Bozar en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, maar ook minder evidente dingen zoals het Brussels Operettetheater, club-café Toogenblik in Haren, Orgelkring Brussel, Ensemble Leporello en het Rene Magritte Museum in Jette (niet te verwarren met het Magritte Museum aan het Koningsplein). Ook in de 22 Gemeenschapscentra kun je ermee terecht. De cheques zijn geldig tot 31 augustus 2011.

Iedereen met domicilie in het Brussels hoofdstedelijk gewest of in een Brusselse randgemeente kan cultuurwaardebonnen aanvragen. Ook studenten aan een Nederlandstalige Brusselse universiteit of hogeschool hebben er recht op. De cultuurwaardebon is strikt persoonlijk en kan dus niet doorgegeven worden.

Tip: Agenda biedt een goed overzicht van het culturele programma in Brussel. Je krijgt het als bijlage bij Brussel Deze Week, dat in Brussel gratis verspreid wordt.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.