Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

Wie danst er nog?

Het weekend staat voor de deur. Een nachtje stappen of gaan dansen, behoort weer tot de mogelijkheden. En wat wil het geval? De beste Belgische club bevindt zich in Brussel. De Fuse werd door ruim 7.500 clubbers en danceliefhebbers verkozen tot beste Belgische club aller tijden. De Fuse, die vorig jaar zijn vijftiende verjaardag vierde, versloeg Versuz in Hasselt  en Café d’Anvers in Antwerpen. In de top tien zijn Antwerpen (Noxx, Café Capital) en Lier (La Rocca, Illusion) opvallend goed vertegenwoordigd, terwijl elk spoor ontbreekt van dansgelegenheden in Wallonië. De online-enquête werd georganiseerd door Red Bull.

Zijn er in Brussel alternatieven voor de technotempel Fuse? Een goed overzicht krijgen van het dansgeweld in Brussel is niet zo eenvoudig. De toeristische dienst doet een verdienstelijke poging en somt 19 grotere clubs op, waaronder Fiesta Club, K-Nal, Le You, Recyclart en The Wood. De clubberssite Ready2move presenteert een lijstje van 42 Brusselse adresjes en deelt ze in in verschillende categorieën: discotheek, dance bar, resto club, gay. Websites als Nightcode en Noctis presenteren een partyagenda.  Een probleem bij online-overzichten is dat ze niet altijd geactualiseerd worden. Zo ontbreekt een nieuwer adres als Spirito Martini vaak en meldt de website van Mirano enkel dat er binnenkort een grote verrassing te verwachten valt en dat je de zaal kunt huren door een e-mailtje te sturen. Muziek- en danscafés zoals Bonnefooi worden meestal niet vermeld.

Wat is jouw favoriete dansplek in Brussel en waarom?

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.