Categorieën
Brussel Actua People & Lifestyle Podium

Wanneer komt het Glazen Huis thuis?

Het ziet ernaar uit dat Music for Life dit jaar alle records zal breken. De vijfde editie van de kerstactie van Studio Brussel is zaterdagavond van start gegaan. Het via verzoeknummers, allerhande vrijwilligersinitiatieven en overheidsmiddelen ingezamelde geld is bestemd voor aidsweeskinderen in zuidelijk Afrika.

Presentatoren Tomas De Soete, Sofie Lemaire en Sam De Bruyn hebben zich opgesloten in het Glazen Huis en leven er zes dagen lang op fruit- en groentesapjes. Ze krijgen er bezoek van heel wat bekende gasten. De Britse rockband Editors gaf zaterdag al een verrassingsoptreden. Het evenement vindt voor het eerst in Antwerpen plaats, op de Groenplaats. Jan Van Biesen, netmanager van StuBru, zegt daarover in De Standaard:

We hebben twee jaar Leuven en twee jaar Gent achter de rug. We konden zeker nog een jaar terecht in Gent. Maar we houden van verrassingen en deze stad lag nog te blinken om een Music for Life te organiseren.

En waarom niet in Brussel? Het is de grootste stad van het land. Het is door zijn centrale ligging heel goed bereikbaar. Het internationale, multiculturele karakter van Brussel sluit aan bij de belangstelling van Music for Life voor vergeten problemen in de wereld. De actie zou zich via samenwerkingsverbanden meer kunnen openen naar nieuwe doelgroepen: Franstaligen, expats en migranten. Bovenal is deze stad de uitvalsbasis van Studio Brussel. Wanneer komt het Glazen Huis thuis? En wat zou de ideale locatie zijn? Winterpret neemt in de eindejaarsperiode al heel wat van de binnenstad in beslag. Of zou Music for Life de kerstmarkt net een toegevoegde waarde kunnen geven?

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.