Categorieën
dixit

Dixit: De klokken luidden luid rond middernacht

Brussel beleefde dit jaar een witte kerst, zoals uit de fotorubriek mag blijken. Deze liedjestekst past bij de eindejaarsperiode. Welke Vlaamse zanger zingt over het verlangen van een gevangene naar zijn geliefde, met wie hij gelukkige momenten beleefde in Brussel?

Ik droom geluk voor jou, ik droom geluk voor ons
misschien dat volgend jaar voor ons toch nog prachtig wordt
zo, zalig kerstfeest, gelukkig nieuwjaar
ik zing al mijn verdriet voor jou, ik droom jou bij mij

De stad is zo groot met rivieren van goud
en de ijskoude wind snijdt door merg en been
en toen nam je mijn hand in de Beenhouwersstraat
en we dansten en kusten de hele nacht lang
En in het parochiehuis zong het politiekoor zo mooi
en de klokken luidden luid rond middernacht

De tekst is van Kris De Bruyne. Hij nam ‘Nieuwjaar in Brussel’ in 2003 op, samen met Dany Caen. Het is een bewerking van het kerstnummer Fairytale of New York van The Pogues en Kirsty MacColl. Kris De Bruyne studeerde in Brussel aan Sint-Lucas. Naast klassiekers over Amsterdam en Vilvoorde City heeft hij ook een nummer over Brussel: ‘Ook omdat Brussel stinkt’. Op 2 februari 2011 stelt de zestigjarige zanger zijn 19de album ‘La Matanza Songs’ voor in de Ancienne Belgique.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.