Categorieën
Foto Podium

Het dagelijkse geïmproviseer

Een wild om zich heen plassend Manneken Pis promoot een citytrip naar de Europese ‘hogesnelheidshoofdstad’. Een verkeerslicht licht tegelijk groen en rood op. In een nummerplaat staat een cijfer ondersteboven. Een Molenbeekse graffito toont een kinderlijke tekening van een vliegtuig dat zich door een WTC-toren boort. Onder de triomfboog van het Jubelpark, die met een Belgische vlag getooid is, staat een rij vuilniscontainers. Een man met een buikje drinkt een blikje bier voor een kermiskraam. Het is maar een greep uit de foto’s van Belgian Solutions, een open en interactief project op Facebook van de creatieve duizendpoot David Helbich. Zijn opzet? 

Ik verzamel beelden, meestal uit Brussel, die op charmante wijze het dagelijkse geïmproviseer tonen. Ik krijg er heel veel reacties op en mensen beginnen zelf foto’s te uploaden (dat is mogelijk in het event bij de groep). Ook mensen uit andere landen doen mee, want dat soort crazyness kent natuurlijk geen grenzen.

Helbich is in 1973 in Berlijn geboren en liep school in Bremen. Sinds 2002 woont hij in Brussel. Hij houdt zich bezig met composities, concepten, installaties en performances. Vorig jaar organiseerde hij in het kader van het Festival Kanal een experimentele driehoekswandeling door de kanaalzone, waarbij kunst, wetenschap en activisme elkaar kruisten.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.