Categorieën
Mobiliteit

MIVB staakt

Door een staking rijden er vandaag geen metro’s, geen trams en geen bussen in Brussel. De metrobestuurders legden gisteravond spontaan het werk neer na een incident in metrostation Koning Boudewijn. Een metrobestuurder is na het verlaten van zijn stuurpost achtervolgd door een passagier. Zowel hij als een preventieagent die tussenbeide kwam, kregen vuistslagen. Agressie in de metro is al een tijdje een heet hangijzer. Alle trambestuurders en ook de meeste buschauffeurs sloten zich dinsdagmorgen aan bij de actie van de metrobestuurders. De MIVB meldt op haar homepage dat ze een attest op de site zal zetten voor scholen en werkgevers.

Ik reed vanmorgen zoals gewoonlijk met de fiets naar het werk. Ik zag drommen wandelaars in de Wetstraat tussen Schuman en Kunst/Wet. Er waren ook meer fietsers onderweg en het autoverkeer was , zoals altijd in het spitsuur, erg druk.

Hoe ben jij op het werk geraakt? En heb je begrip voor de actie van de MIVB-werknemers?

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.