Categorieën
People & Lifestyle Sport

Lijstjestijd #43: de 4 beste plaatsen om je skate skills te oefenen

52 lijstjesWaar in Brussel vind je de 5 beste plekken om stoemp te eten, wat zijn de 3 meest onthullende tram- en buslijnen en van welke 4 wijnbars krijg je het warm?”. Jan Sulmont probeerde Brussel te vatten in 52 lijstjes, netjes gebundeld in een handige stadsgids. BrusselBlogt laat elke week een nieuw lijstje op je los!

De trappen aan de Kunstberg
De trappen uit blauwsteen geven een fantastisch uitzicht over de benedenstad en oefenen een enorme aantrekkingskracht uit op de ‘lords’ van de boards.
> Kunstberg, 1000 Brussel

• Het skatepark aan de Recyclart
Dit kleine skatepark werd in 2003 netjes ingepast tussen treinsporen en de Brigitinnenkerk. Sindsdien ging geen dag voorbij zonder dat er ‘ollies’ en ‘flips’ op werden geoefend.
> Ursulinenplein, 1000 Brussel

• De vijver van het Ambiorixplein
Deze vijver in de schaduw van het Berlaymontgebouw staat jaarlijks enkele keren leeg. Het signaal voor menig skater om zich uit te leven op de gebogen wanden.
> Ambiorixplein, 1000 Brussel


De hal helemaal onderaan het Noordstation

Winter of zomer: in deze verwarmde hal wachten busreizigers op hun transport en zweten skaters zich te pletter. Aantrekkingspolen zijn de marmeren vloer en de ijzeren bankjes.
> Vooruitgangsstraat 76, 1000 Brussel

Kan jij het lijstje aanvullen of zit er iets tussen wat je kent, laat het iedereen weten, we zijn benieuwd!

Dit lijstje kwam er met toestemming van uitgeverij Luster. Het boekje ‘De 5 beste plekken om stoemp te eten en 51 andere lijstjes over Brussel’ kan je kopen in de boekhandel. Meer info op www.lusterweb.com !

Share