Categorieën
Brussel Actua Faits divers

Gigantische QR-code van duizenden verfpotten

In de Dansaertstraat en Keizerkarellaan zijn er sinds 23 februari twee gigantische QR-codes verschenen. Het gaat niet zozeer om een artistiek project, maar om de nieuwste reclamecampagne van Axa. Toevallige voorbijgangers die de ‘quick response’ code met hun smartphone scannen komen meteen op een mobiele site terecht waar ze alles vernemen over de renovatielening van deze bank.
Renovatie betekent o.a. verven, dus voor de bouw van de meters hoge QR-code hebben ze symbolisch duizenden verfpotten in een raster geplaatst om uiteindelijk een erg opvallend kleurrijk resultaat te bekomen.
Misschien dat het resultaat nog meer impact zou hebben mocht de QR-code op zich hangen. Helaas besliste Axa om toch nog een klassiek reclamepaneel erbij te plaatsen.

QR-codes zijn trouwens volop bezig aan een opmars in Brussel. Naast de commerciële toepassingen zijn er ook veel streetartists die er handig van gebruik maken. Zelfs Stad Brussel is mee met zijn tijd en plaatste ondertussen stickers met een QR-code aan de ingang van belangrijke gebouwen zoals het Stadhuis, de administratieve gebouwen, de bibliotheken, de culturele plaatsen… Hou dus de Brusselse QR-codes in de gaten!

The making-of:

Share