Categorieën
Podium

Stoemp!: Vander linden zingt een lied

Het nieuwe Stoemp!-seizoen heeft zijn start niet gemist. Het was druk in Le Coq voor het intieme caféconcert van stamgast Frank Vander linden. Om negen uur opende hij zijn set met Nachtwaker. Een melancholische song, wat hem ertoe bracht achteraf te vragen: “Is everybody unhappy?”  In Vander linden schuilt namelijk niet alleen een uitstekende singer-songwriter en een gedreven gitarist, maar ook een bij momenten hilarische en guitige entertainer. Reacties van luidruchtige tooghangers pareerde hij zonder verpinken. 

Uit zijn solo-album van 2009 speelde hij uiteindelijk 6 nummers, waaronder In de Walszaal en de Brel-cover Een vriend zien huilen. Een fijne selectie van bekende nummers van De Mens was goed voor meezingplezier, van Jeroen Brouwers over het deze dag onvermijdelijke Maandag tot Zij zit daar en ik zit hier. De combinatie Always on my mind/Lukt het met hem greep dan weer spontaan naar de keel. Myriam kondigde hij aan als een lied dat hij heeft geschreven om goede punten te scoren bij zijn vrouwelijke fans. Hij toont erin begrip voor pijnlijke maandstonden (“Alles went behalve het leven. Ik kan jou geen ongelijk geven”) . Na een uur dat voorbijvloog, was het tijd voor het allerlaatste bisnummer. Vander linden verliet het podium en liet de geluidsversterking voor wat ze was en ging op de bank aan de zijkant staan voor een ingetogen versie van Irene. Een fraaie apotheose van een voortreffelijk huiskamerconcert. Meer van dat!

Donderdag is het alvast de beurt aan Moony in café Kafka (Visverkopersstraat 21). Tot  7 juni kun je ’s avonds geregeld aanstormend talent en hier en daar een grote naam aan het werk zien in een Brussels café. Poppunt is met Stoemp! aan zijn derde jaargang toe.

Stoemp! pakt dit voorjaar ook uit met maandelijkse middagoptredens in het Vlaams Parlement, in de Loketten (IJzerenkruisstraat 99). De eerste sessie is met de Kortrijkse band SX (dinsdag 26 april, 12.15 u).  Je kunt dan ook meteen een bezoekje brengen aan de expo  “Raoul De Keyser. De dingen die ik zie” .

Het volledige programma vind je bij Stoemp!

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.