Categorieën
Podium

Stem voor vers muzikaal talent

Het uitzendkantoor Randstad en Sonic Angel, het innovatieve fansharing-muziekbedrijf opgericht door Maurice Engelen (Praga Khan) en Bart Becks, willen jong muzikaal talent een duwtje in de rug geven. Daarom starten ze met de talentenjacht Hands Up for Fresh Talent. Drie Sonic Angel-artiesten zijn geselecteerd voor een mini-tour, die in april en mei halt zal houden in een aantal Belgische studentensteden. Het startschot wordt gegeven in Brussel op woensdag 27 april, op de ULB-campus (Parking Janson) om 12 u en op de VUB-campus (Kultuurkaffee) om 18 u. De volgende concerten zijn in Leuven, Louvain-la-Neuve, Luik, Antwerpen en Gent.

Online kun je de geselecteerde artiesten alvast aan het werk zien:

  • Alice Avery, alias Alice Van Heuven (20) uit Schilde, brengt catchy poprocknummers waarmee ze de vergelijking aangaat met Avril Lavigne, Katy Perry en Kesha  
  • Jerusalem Syndrome bestaat uit 5 jongens met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar, afkomstig uit Eeklo & Maldegem, en staat voor eigenzinnige indierock
  • Barefoot and the shoes ofte de Leuvense tienerbroers Brent en Sander Cliquet maken authentieke bluesrock

Wie heeft het meeste talent, de beste songs, de grootste uitstraling? Het publiek beslist! Iedereen kan stemmen voor een van de drie artiesten op de Facebook-pagina van Hands Up for Fresh Talent. De ultieme doelstelling is dat de winnende artiest op een groot festivalpodium zal schitteren. Door te stemmen maken de fans ook kans op een festivalticket voor Rock Werchter, TW Classic, Les Francofolies of Pukkelpop.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.