Categorieën
Resto, Café & Uitgaan Shopping

IJsjestijd

Nu de temperaturen boven de 25 graden pieken, geldt het motto: ijsjes zijn het allermooist op aard! Wat is er zaliger in de zomer dan aan te schuiven bij een ijssalon, de kinderlijke voorpret te voelen bij het kiezen van de smaak van de bollen en uiteindelijk met de buit in de hand een mooi plekje te zoeken om het ijsje op te eten? Ice, ice, baby!

Maar waar kun je zoal terecht voor een heerlijk hoorntje in Brussel? Een persoonlijke top vier:

  • Comus & Gasterea (Baksteenkaai 86, Brussel) is een ambachtelijke ijsbereider die een ster verdient. De man is een ietwat nukkige verkoper en de openingstijden zijn nogal wisselvallig, maar het ijs is geweldig. De smaken wisselen naargelang van de inspiratie van de meester en de beschikbaarheid van de ingrediënten. Naast enkele klassiekers zoals vanille, aardbei of banaan, biedt hij graag avontuurlijke smaken aan, zoals peperkoek, geitenkaas, drie pepers of hoeveboter. Een unieke smaakervaring! En de prijs voor deze delicatesse is met 1,50 euro per bol vrij democratisch.
  • Sikou (Sint-Gillisvoorplein 31, Sint-Gillis) is een biologisch café-restaurant op een hippe locatie, dat op zomerse dagen overstelpt wordt door ijsliefhebbers. Je kunt er terecht voor het betere bio-ijs. Proef bv. wortel-kaneel-sinaasappel of mandarijn-chocolade. Vriendelijke bediening! Slechts 1,30 euro per bol voor een ijsje om mee te nemen.
  • Capoue (Keltenlaan 36, Etterbeek + 7 andere Brusselse filialen) verkoopt een ruim assortiment aan klassieke smaken van artisanaal ijs. Vooral de keuze aan fruitsmaken is indrukwekkend, bv. peer, mango en meloen. Kwaliteit gegarandeerd! 1,50 euro per bol.
  • Australian Ice Cream (City 2, Nieuwstraat + 3 andere Brusselse filialen) is een Belgische keten voor luxe-ijs. Heel romig ijs met een krachtige smaak. De bollen zijn groot, de keuzemogelijkheden haast onuitputtelijk. Van aardbei tot vanille, met daartussenin butterscotch, crème brûlée, cuberdon, malaga, mascarpone, munt, pecan en speculaas. Je betaalt er wel 2 euro per bol voor.

En waar ga jij je ijsje halen?

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.