Categorieën
Anderlecht Podium

Brusselse vrijwilligers en amateurkunstenaars vieren feest!

Op vrijdag 29 april vanaf 18.00 uur start in Zinnema het feest “Zinfonie”, een feest voor de Brusselse vrijwilligers en amateurkunstenaars. Je kunt er genieten van een avondprogramma met hedendaagse dans van Zassii Dance Theatre, concerten van Bagadski (MET-X ), Café Marché (De Markten), Rocsa (Gent), met een tentoonstelling, open repetities van Monyama, Cadence Mandingue en
Namun School, en een ontmoetingsmoment voor vrijwilligers met receptie. Aanleiding voor het feest is de Brusselse Week van de Amateurkunsten en het Europese Jaar van de Vrijwilliger.

Als kers op de taart is er de première van een nieuw Brussels koor, dat eigentijdse nummers over Brussel in het Brussels zingt. Collegelid Bruno De Lille, binnen de Vlaamse Gemeenschapscommissie bevoegd voor cultuur, zal de naam van het nieuwe koor onthullen en nodigt uit voor een ontmoetingsmoment met receptie in de foyer.

Het wordt een sterk multicultureel programma : Brusselaars, Vlamingen, West-Afrikanen, Centraal-Afrikanen, Brazilianen, Marokkanen, Walen, Gentenaren…

Het volledige programma vind je op de website van Zinnema, het Vlaams Huis voor Amateurkunsten in Brussel.

Praktisch:
Vrijdag 29 april 2011 vanaf 18.00 uur in Zinnema, Veeweidestraat 24-26, 1070 Anderlecht (metro 5, richting Erasmus, halte Sint-Guido). Gratis toegang. Maaltijd verkrijgbaar tussen 17.00 en 19.00 uur (8 euro).

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.