Categorieën
Brussel-Stad Podium

Arno op het Irisfeest

“On est moche, mais on s’amuse”. Arno sloot de eerste avond van het Irisfeest op het Paleizenplein in stijl af. Hij opende voor de gelegenheid met zijn song over Brussel en speelde een set van ruim anderhalf uur. De onvermoeibare rocker dreef op routine en het vakmanschap van zijn muzikanten. Hij koos voor minder bekend, nieuwer werk en zijn bindteksten beperkten zich tot een minimum. Al dankte hij de toeschouwers van het gratis openluchtconcert wel voor het betalen van een toegangskaart. Vuurwerk kwam er alsnog op het einde met een vinnige versie van de TC-Matic-klassieker Oh la la la en een uitgesponnen Putain putain, dat luid meegebruld werd. Het eerste bisnummer greep naar de keel op de vooravond van moederdag: Les yeux de ma mère, enkel op piano begeleid. Het concert eindigde met een feestelijke, stomende finale, waarvoor Les Filles du Bord de Mer tekende. Het podiumbeest Arno leeft!  Morgenavond spelen La Fanfare du Belgistan, Fredy Massamba en de Ivoriaanse groep Magic System ten dans.

Het Irisfeest biedt ook heel wat randanimatie. Zondag, van 12 tot 18 uur, is er feest op straat. Op het Brussel Info Plein aan het Koningsplein kun je terecht voor kermiskramen, een fototentoonstelling over Shanghai voor, tijdens en na de Wereldtentoonstelling en een expo Experience Brussels. Op het Koningsplein is er ruimte voor toneel, muziek en dans. Het Museumplein is omgevormd tot een exclusieve kinderzone, met een workshop knuffels maken uit textiel, een demonstratie van de circusschool en kindertheater. Ook op de Kunstberg, het Spanjeplein en het Albertinaplein is van alles te doen. Twee treintjes rijden over en weer tussen het parcours in de bovenstad en het Brussels parlement, dat zijn deuren opent voor het publiek en een eigen programma aanbiedt vol dans, muziek en zang. Het volledige programma vind je op de site van het Irisfeest.  

Fête de l'Iris / Irisfeest

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.