Categorieën
Mobiliteit Reizen & Toerisme

Cactus&co wil fietsers prikkelen

Ondanks lovenswaardige initiatieven als Villo heeft fietsen in Brussel nog altijd een slechte naam. Het zou onveilig en ronduit gevaarlijk zijn, want koning auto regeert de stad en de infrastructuur is zo goed als onbestaande. Bovendien is de lucht verpest. Fietsen in de stad betekent veel stress en je beleeft er zeker geen plezier aan. Maar het kan ook anders! Cactus&co is een nieuwe vzw van drie jonge, enthousiaste fietsers én Brussel-fans met als doel om fietsen in Brussel te promoten. Want Cactus&co gelooft wel dat het ooit iets wordt tussen die twee; sterker nog, er is al iets!

Daarom neemt Cactus&co het stalen ros bij het stuur en opent op zaterdag 14 mei plechtig het fietsseizoen in Brussel. De vzw blaast om 14 u verzamelen aan het Fietspunt Brussel Centraal voor een voorstelling van het project en een geleide fietstocht door Brussel. Eindpunt is om 18.30 u het Warandepark (aan de grote fontein – ingang Wetstraat).

 Geïnspireerd door buitenlandse voorbeelden, zal Cactus&co vanaf woensdag 18 mei gegidste fietstochten aanbieden in vijf verschillende talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans. De doelgroep bestaat zowel uit Brussel-bezoekers en toeristen als mensen die wonen en werken in Brussel. Er zijn twee formules: het beste van Brussel, met highlights zoals het Justitiepaleis, de Grote Markt, het Europees Parlement, het Koninklijk Paleis en – indien gewenst – het Atomium, en Brussel onbekend, een kennismaking met het authentieke leven in de hoofdstad en totaal verrassende plekken. De tour duurt 3,5 à 4 uur. Deelname kost 15 euro of, als je een fiets wilt huren, 20 euro. Reserveren kan via de website.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.