Categorieën
Foto Podium

Stadsbiografie: fotografische kijk op Brussel

Brussel bruist en leeft dat het geen naam heeft. De stad heeft lichte en donkere kanten, is veelzijdig en onuitputtelijk. Al drie jaar fotograferen een veertigtal stadsbiografen al die kantjes van Brussel. Sommige maken een donkere poëtische fotoreeks, andere een afstandelijk kritische of lichtvoetig ironische.

Foto uitnodiging: © Stadsbiografie / Charles Six

Van alle verhalen maken de stadsbiografen een pakkend geheel dat Brussel verbeeldt. Kurt Deruyter en Kristof Vadino, allebei fotograaf, lieten het project Stadsbiografie uitgroeien tot een beklijvend geheel. Ze begeleiden de stadsbiografen technisch en inhoudelijk. Ze koppelen een analyse van het fenomeen ‘stad’ aan ieders eigen verhouding met Brussel. Elke stadsbiograaf fotografeert zo eigenzinnig mogelijk de ader die hem met Brussel verbindt.

Vernissage: vrijdag 17 juni 2011 om 19.00 uur

Tentoonstelling van 18 juni tot 10 juli 2011.
Elke dag (uitgezonderd maandag) van 12.00 tot 18.00 uur.
Gratis toegang.
De Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel

Website Stadsbiografie Brussel.
De Stadsbiografie op Facebook.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.