Categorieën
BrusselBlogt.be

Wildparkeerders : in de vuilbak !

Ik heb er de stad al vaak, vruchteloos, attent op gemaakt. Het Anneessensplein wordt na 17u3O the place to be voor onbeschofte wildparkeerders.

Als men zich tolerant of nonchalant opstelt tegenover dit soort volk kan je er vanop aan dat het nieuw ongedierte aanzuigt. Slechte heelmeesters maken stinkende wonden. Hier is zelfs géén sprake van heelmeesters : de wonden blijven open en bloot etteren en zijn bovendien besmettelijk.

Kijk maar naar de Kogelstraat, vrijwel elke avond staan de voetpaden aan Partena volgestouwd met glanzende sportwagens en arrogante 4×4’s.  Geen doorkomen aan voor voetgangers, bejaarden, rolstoelgebruikers of jonge moeders met een buggy.

Als dat allemaal ongestraft mag gebeuren, waarom dan niet de Grote Markt opnieuw veroveren, zoals in the Good old Days ? Ook de brede voetpaden vóor de Beurs zijn nog onontgonnen. En het Kasteleinsplein ? En het Flagey : één grote lege ruimte, die smeekt om bezet te worden.

Het zal wel zijn dat er urgenter problemen zijn om aan te pakken, het ineenslaan van homoseksuele medeburgers. Of de zure woningwnood, het drama van de jeugdwerkloosheid, de aanpak van dealers en junkies in de Maritiemwijk. Maar het is natuurlijk geen verhaal van ‘of of maar een ‘en en’ historie. Dat soort volk zware boetes opleggen komt alleman ten goede. De passanten en gebruikers van de pleinen e.a., en het spijzen van de povere stadskas. Daardoor kan men dan weer agenten inzetten die zorg dragen voor het welzijn van de stadsbewoners.

Het is maar een idee.

meeroverbrussel : hetrijkderzinnekes.blogspot.com

Share