Categorieën
People & Lifestyle Sport

Jongleren met een krukje

Ze komen uit Berlijn en hebben een missie: de verspreiding van een nieuwe sport. De broers Michael und Stephan Landschütz hebben in 2007 het bureau SALZIG opgericht, dat actief is in de domeinen productontwerp, architectuur en kunst in de openbare ruimte. Ze zijn ook passionele sportbeoefenaars. Skateboarden, snowboarden, surfen en diverse ploegsporten… ze doen het allemaal even graag. In 2006 bezochten ze het eerste kampioenschap Hockern in Kiel, een acrobatische en creatieve discipline die beoefend wordt met een speciaal barkrukje (Hocker). Ze waren meteen enthousiast en gingen thuis aan de slag. Ze ontwierpen verschillende prototypes voor de Sporthocker, een unieke combinatie van een sporttoestel en een zitmeubel. Elke week trainen ze in de sporthal van Friedrichshain en ze vinden daarbij geregeld nieuwe trucks uit.

In de zomer van 2011 ondernamen ze, samen met een hoop enthousiaste jongeren en gewapend met hun krukjes, een tournee door Europa, die hen naar Amsterdam, Brussel, Parijs, Barcelona, Zürich, München, Wenen en Praag bracht. Een filmpje van hun Brusselse avonturen vind je hieronder. Hock’n roll, baby!

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.