Categorieën
People & Lifestyle

Bib Muntpunt verhuist tijdelijk naar Wolvengracht

Plattegrond: Bib Muntpunt verhuist tijdelijk naar WolvengrachtOp 31 oktober 2011 sluit de Bib Muntpunt haar deuren in de Prinsenstraat en verhuist naar de nieuwe tijdelijke locatie slechts 50 meter verderop in het Muntcentrum. Op 10 december 2011 heropent ze op dit nieuwe officiële adres, schuin tegenover het kersverse Vlaams-Marokkaanse Culturenhuis Daarkom.

Wolvengracht 1
Galerij van het Muntcentrum op het Muntplein
1000 Brussel

Wachten op Muntpunt

Bib Muntpunt, de voormalige Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek (HOB) op het Muntplein, verhuisde eind 2009 al een keertje van het Muntplein naar de Prinsenstraat. Het oude bibliotheekgebouw op het Muntplein wordt ondertussen immers volledig verbouwd tot Muntpunt.

Muntpunt, dé place to bru in Brussel voor boeken, ontmoetingen en info over Nederlandstalige diensten en evenementen, opent eind 2012 haar deuren op het heraangelegde Muntplein.

De verbouwingswerken aan Muntpunt duren wat langer dan voorzien en het huurcontract van de tijdelijke bib in de Prinsenstraat loopt af en kan helaas niet meer verlengd worden. Daarom verhuist de bib nogmaals naar een nieuwe tijdelijke stek alvorens definitief haar intrek te nemen in Muntpunt.

Verhuisactie: “Help ons verhuizen!”

Wie 14 boeken, cd’s of dvd’s uitleent, ontvangt een gratis tas van de Brusselse bibliotheken. De actie loopt vanaf 15 oktober 2011 en is geldig zolang de voorraad strekt.

Praktische info

Meer informatie over de verhuis, de opening en een aantal praktische regelingen van Bib Muntpunt op www.Muntpunt.be/bib.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.