Categorieën
Hardlopers Encyclopedie

De Grote Encyclopedie van de Kleine Hardloper VIII

Door zorgvuldige observatie zijn wij er totnutoe in geslaagd maar liefst 63 verschillende soorten loopstijlen en types te onderscheiden in de Brusseles fauna. En geloof me vrij : er loopt nog boeiend volk rond in de Brusselse parken en bossen. Ziehier een nieuwe lading :

De Opzijdige loopt ietwat naast haar schoenen, zoals mijn jonge poesjes thuis dwaasweg opzij lopen en achter hun staart jagen. Moet vreselijk vermoeiend zijn.

De Grondigaard, die kijkt alléén maar naar de grond. Het is zonnig, het natuurschoon wenkt maar mijnheer komt enkel en alleen om te lopen. Laat zich door niets of niemand afleiden.

De Zeerover, hoofddoek en donkere bril. Net een schip geënterd, zou aan de haal kunnen gaan met het zilveren brillendoosje van de Brillendoos (zie vorige uitgave).

De ZonderPapieren, een Afrikaanse SansPapiers, uiteraard zonder trainingspak, maar wel met goedkope loopschoenen en een dikke wollen muts. Hij merkt dat dit een vreemde gewoonte is in onze contreien en wil zich tenvolle integreren. Het zou ook kunnen dat hij nog altijd op de loop is na de laatste razzia in de Kuregemkerk.

De Sandwichman. Heel opzichtig : JM Pfaff in kwadraat. Baseballpet met schreeuwerige reclame voor een bouwfirma, zijn T-shirt is dan weer een wandelende broodjesketen, op zijn broek lees ik een bandenmerk, zijn kousen kan ik niet ontcijferen, alhoewel hij, uiteraard, heel traag loopt. Die loopt overduidelijk niet voor eigen rekening : zou een rage kunnen worden.

De Gemengde Stijl : een Chinees-Australisch meisje, gemengd bloed maar de verf heeft niet gepakt. Armen en bovenlijf : zwierig en stijlvol maar het benenwerk is totaal ondermaats. Zwaar en lomp, totaal uit het ritme met de bovenkant. Lijkt een doorgezaagd lichaam uit een goocheltruc waarbij men de verkeerde benen geplakt heeft aan een vreemd lijf. Is wellicht moeilijk te repareren.

De Ballerina. Het meisje heeft vast en zeker de klassieke balletschool doorlopen en wellicht nog. Ze loopt als een schichtige verschrikte hinde door het park, voetjes nooit vol op de grond, loopt werkelijk op haar tenen, hele kleine stapjes. Heeft een toekomst als ballerina maar het joggen moet ze overslaan. Schaars zijn de harpistes die tegelijk het drummen beheersen.

meeroverbrussel : hetrijkderzinnekes.blogspot.com

Share