Categorieën
Pellicule & papier

Adieu Arenberg

Cinema Arenberg in de Koninginnengalerij sluit definitief de deuren vanaf zondag 4 december 2011. Om dat niet onopgemerkt voorbij te laten gaan en om te eindigen in schoonheid, worden alle films op zaterdag 3 en zondag 4 december aangeboden tegen een kortingstarief van 5 euro. Op de affiche staan onder meer The Invader van Nicolas Provost, Submarine van Richard Aoyade, L’Estate di Giacomo van Alessandro Comodin en Les Géants van Bouli Lanners.

 

De eigenaar van Cinema Arenberg, de Sint-Hubertusgalerijen, wilde de huurovereenkomst niet vernieuwen omdat de huurachterstal te groot was en de bezoekersaantallen terugliepen. De ambitieuze opvolger, Galeries, gaat nu volgens Brusselnieuws.be 600.000 euro investeren in renovatie en inrichting. In de twee bestaande zalen komen digitale projectieapparatuur en een verbeterd geluidssysteem. In een kleine derde zaal wil men plaats bieden voor research­films. Kinderen krijgen hun eigen workshopruimte. Een exporuimte en en een winkel vervolledigen het plaatje. De arthouse-programmatie van de Arenberg zou worden voortgezet. De heropening is gepland op 29 februari 2012.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.