Categorieën
Shopping

Mag het iets meer zijn?

Sinds kort is er opnieuw een slager in mijn leven. Dat komt niet door de herhaling op tv van het verrukkelijke Van vlees en bloed, maar door de verhuis naar een nieuwe buurt. Als ik de tram uitstap of het laatste eind met de fiets naar huis afleg, lacht de etalage van boucherie/beenhouwerij Zaman aan de Van Volxemlaan in Vorst mij toe.

Ik eet vleesgerechten vooral buitenshuis en kook meestal zelf vegetarisch. Maar in mijn koelkast zitten altijd wel fijne vleeswaren voor op de boterham, zoals vleesbrood, serranoham en kip- en vleesslaatjes. In de supermarkt vond ik daarvoor de laatste jaren mijn gading. Tot de slager opnieuw zijn intrede deed. Het zal wel met nostalgie te maken hebben. Hoe vaak ben ik als kind niet om kippenfilets of satés gegaan bij een van de buurtslagers? Nu bots ik op dat authentieke vakmanschap en die traditionele setting bij mij in de wijk. Een man van middelbare leeftijd met een snor en een bril en uiteraard in smetteloos witte kiel staat klaar aan de toonbank om zijn zelfbereide waren aan de man te brengen. Zijn vrouw staat ook in de winkel. Liefde voor het product, vakkennis en klantvriendelijkheid worden met een hoofdletter geschreven.

We zochten al naar de beste bakker van Brussel, maar wat is volgens jullie de beste slager van Brussel?

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.