Categorieën
Fotograaf in Beeld

Fotograaf in Beeld: Ingrid Lemaire

Brussel in Beeld is één van de langstlopende wekelijkse rubrieken, maar ook één van de meest bekeken rubrieken op deze blog. Onze eigenste Brussel-Flickr fotogroep zorgt wekelijks voor een karrenvracht aan fantastisch beeldmateriaal. De BrusselBlogt-fotograaf is moeilijk te definiëren; zowel Brusselaars als niet Brusselaars, zowel mannen of vrouwen, oud en jong. Een fantastische mélange aan mensen en dito talent. Hoog tijd dus om de mens achter de lens ook even in beeld te brengen.

Deze week ritsen we met veel plezier en laten we de beurt aan een vrouw. Ingrid Lemaire aliasMiss ingis een 38-jarige -en 100%- Brusselse.  Ook tijdens haar job als cultuurbeleidscoördinator te Sint-Gillis blijft de band met Brussel behouden.

Flags or tapestry

stokbrood

 

 

 

 

 

Goedemorgen Ingrid, hoe is je liefde voor de fotografie ontstaan?
Die liefde is er gewoon: het beeld, de indruk, de tijdsopnamen. Maar die statische liefde moet leven met een minnaar: het bewegende beeld, de film… de vraag: “waar zit het meeste verhaal in” verklaart de liefde het best.

Hoe zou je je eigen foto’s omschrijven qua thematiek, stijl, toon,..?
Reportage met lijnen en details voor de stad/het dorp/het landschap en vooral de mens op zijn puurst. En toch ook proberen elk beeld vol beweging te steken… zelf tijdens het poseren.

Wat bevalt je aan Brussel? En wat niet?
De diversiteit van Brussel in al zijn facetten en geuren, daar hou ik het meeste van. Het minste vind ik het getoeter, daar moet een verbod op komen. Maar ook gruwelijk vind ik het sluikstorten en de verkeerd geparkeerde wagens. Een auto die zich vastgereden heeft daar kan ik ook van genieten. Ook zalig is de liefde voor deze stad van velen en het moeilijke te vatten. Eigenlijk is het haat/liefde. Waar begint het ene, waar het andere… geen flauw idee. Zolang er maar mensen zijn. Brussel in de zomervakantie is het mooist, ook als er geen zon is, al maakt de zon het nog plezanter.

Wat zijn de drie mooiste foto’s die je al in Brussel gemaakt hebt? Waarom?
Tja, die top 3 verandert constant. Er zit er waarschijnlijk een bij waar mijn dochter op staat, ergens in Brussel. Momenteel ene van de Diksmuide brocante, maar meestal ook gewoon van de Diksmuidelaan omdat ik daar veel kom. Ha ja, en de ‘wegenwerken’ in Brussel die vind ik ook geweldig om te fotograferen. Die verzamel ik wel.

Op welke onbereikbare plek in Brussel zou je graag eens foto’s willen nemen?
Een plek waar geen licht is ofzo? Geen flauw idee. Een moskee? Onder water? Tijdens de onderhandelingen mee aan tafel zitten met mijn fototoestel, desnoods met oordopjes in. Of in de machinekamer van de liften van het atomium…

Wat is volgens jou de meest fotogenieke plek in Brussel?
Het kanaal, de hele zone eigenlijk, daar kan zoveel meer mee gedaan worden, nu is het al fantastisch, de file van boten nabij de Ninoofse poort is prachtig… Dat water, dat is een cadeau dat maar niet uitgepakt wordt! Jammer genoeg. Maar voor de foto’s: héérlijk.

Heb je nog een droom of ambitie als fotograaf?
Dromen genoeg. Ambities eveneens… voor hier (voorlopig) als antwoord: elke hoek van Brussel gaan fotograferen… en tonen dat ook die vergeten hoeken fantastisch zijn.

Volgende week een nieuwe fotograaf in beeld!

 

Share