Categorieën
Fotograaf in Beeld

Fotograaf in Beeld: Mike Reys

Brussel in Beeld is één van de langstlopende wekelijkse rubrieken, maar ook één van de meest bekeken rubrieken op deze blog. Onze eigenste Brussel-Flickr fotogroep zorgt wekelijks voor een karrenvracht aan fantastisch beeldmateriaal. De BrusselBlogt-fotograaf is moeilijk te definiëren; zowel Brusselaars als niet Brusselaars, zowel mannen of vrouwen, oud en jong. Een fantastische mélange aan mensen en dito talent. Hoog tijd dus om de mens achter de lens ook even in beeld te brengen.

Deze week een uitgeweken Bruggeling in beeld.  Mike Reys aliasplαdyswas tot voor kort erg actief betrokken bij BrusselBlogt, maar verhuisde een tijdje geleden naar London om er als IT Sales Consultant te gaan werken. Zelfs vanuit het verre London krijgen we regelmatig de nodige support. Naast de portie Brusselblogt is Mike een fervent fotograaf en gaat hij af en toe zwemmen.

Cinquantenaire II Rachid Taha

Goedenavond Mike, hoe is je liefde voor de fotografie ontstaan?
Ik was altijd zeer geinteresseerd aan het toekijken wanneer mijn pa fotografeerde, en wanneer ik ouder werd mocht ik ook al eens een foto “trekken”. Ik kreeg best wel lovende kritieken op mijn foto’s op familiefeestjes, ik denk dat het te maken had met het feit dat ik mezelf onzichtbaar kon maken en daardoor de familieleden er allemaal zeer ontspannen uitzagen…

Hoe zou je je eigen foto’s omschrijven qua thematiek, stijl, toon,..?

Ik heb geen stijl, noch thematiek en zal dat ook niet proberen te pretenderen. Ik probeer te graag nieuwe dingen uit om lang genoeg bij een stijl stil te staan. Maar misschien ligt daar wel een nieuwe uitdaging op zich: een stijl ontwikkelen. Ik zal er eens over nadenken. 😉

Wat bevalt je aan Brussel? En wat niet?
Wat me meest beviel aan Brussel was het feit het kenmerken van een grootstad vertoont, maar uiteindelijk nog steeds een vrij provinciaal stadje is (niet negatief bedoeld) Wat me heel erg tegenviel was het shoppen. Er heerst helemaal geen mentaliteit waarbij klant koning is.
Spijtig genoeg hebben we het laatste jaar in Brussel enkele ziekenhuizen moeten frequenteren, en het taalaspect viel me zwaar. Op het moment dat mensen zich het zwakst voelen, moet je geen taalpolitieke spelletjes met hen spelen!

Wat zijn de drie mooiste foto’s die je al in Brussel gemaakt hebt? Waarom?

Cinquantenaire II

Foire du Midi / Zuidfoor '08

Rachid Taha

> De eerste twee vind ik gewoon mooi. De eerste had ik graag nog eens opnieuw geprobeerd, maar de momenten dat de maan ongeveer op dezelfde plaats staat, het weer meezit en er geen camionette staat zijn schaars!
De laatste foto vond ik goed omdat de sfeer van het concert, de attitude van Rachid Taha goed weergegeven zijn. Concertfotografie doe ik graag en bij deze kreeg ik positieve recensies/commentaren van een resem professionele fotografen.

Op welke onbereikbare plek in Brussel zou je graag eens foto’s willen nemen?
Als het nodig is, raak ik overal binnen.

Wat is volgens jou de meest fotogenieke plek in Brussel?
Ik heb een boontje voor Ter Kameren Bos. Dat ik er 8 jaar vlakbij woonde zal daar wel een rol in spelen, maar als je het uitbreidt naar het Zonienwoud dan zijn de mogelijkheden legio. Ter Kameren Bos brengt mensen van overal in Brussel samen, en het Zonienwoud is dan weer een rijkdom aan natuurschoon.

Heb je nog een droom of ambitie als fotograaf?
Ergens een foto van mij op een tentoonstelling, Landscape Photographer of the Year misschien?

Volgende week een nieuwe fotograaf in beeld!

 

Share