Categorieën
Fotograaf in Beeld

Fotograaf in Beeld: Joey Heirman

Brussel in Beeld is één van de langstlopende wekelijkse rubrieken, maar ook één van de meest bekeken rubrieken op deze blog. Onze eigenste Brussel-Flickr fotogroep zorgt wekelijks voor een karrenvracht aan fantastisch beeldmateriaal. De BrusselBlogt-fotograaf is moeilijk te definiëren; zowel Brusselaars als niet Brusselaars, zowel mannen of vrouwen, oud en jong. Een fantastische mélange aan mensen en dito talent. Hoog tijd dus om de mens achter de lens ook even in beeld te brengen.

Deze week is het de beurt aan een 21-jarige student fotografie uit de Brusselse rand. Joey Heirman is geboren in Vilvoorde en woont momenteel in Grimbergen. Naast zijn studies fotografie is Joey onder meer geïnteresseerd in kunst, muziek en reizen. Joey kan je onder zijn eigen naam terugvinden op Flickr.

guardians brussels north

Goedemiddag Joey, hoe is je liefde voor de fotografie ontstaan?
Zo’n vijftal jaar geleden heeft mijn vader eens een simpel Sony Cybershot camera gekocht. Ik was stikjaloers want ik had tot dan toe nog nooit een eigen camera gehad. Mijn vader zei uitdrukkelijk dat ik zijn camera niet mocht gebruiken.  Toch deed ik het, nam ik hem stiekem mee, en begon er overal foto’s mee te trekken, tot grote ergernis van mijn vader. Discussies laaiden hoog op en dan ben ik dan maar gaan bijklussen tot ik genoeg geld bij elkaar gespaard had om zelf een spiegelreflexcamera te kunnen kopen.
Na deze aankoop ben ik me nog verder gaan verdiepen en heb ik uiteindelijk besloten om zelf fotografie te gaan studeren. Ik vind het geweldig om mensen de wereld te laten tonen zoals ik ze zie.

Hoe zou je je eigen foto’s omschrijven qua thematiek, stijl, toon,..?
Goh, ik hou me vast aan dingen die ik graag zie, noem het een reportage. Ik hou van de omgeving en zijn details. Van de grootstad en het groene platteland. De mensen en hun karaktertrekjes.

Wat bevalt je aan Brussel? En wat niet?
Ik woon al heel mijn leven in de Rand en in mijn jonge jaren was Brusssel niets voor mij. Ze spreken daar Frans en het is er zo grijs en chaotisch. Sinds een viertal jaar is die beleving compleet omgedraaid. Mijn Frans werd degelijk, mijn passie voor architectuur en grootstedelijke omgevingen werd enorm. Ik vind Brussel de geweldigste metropool van de Benelux. De stad ziet er zo grootstedelijk uit. Brussel is een bombastische stad. Een monster op sommige vlakken, maar dat maakt haar net zo contrastrijk en interessant. De stad is bruut op bepaalde vlakken, er is veel verloren gegaan, er is vaak slecht bestuurd. Maar ik heb de laatste jaren ook veel lichtpunten gezien, en positieve vorderingen. Brussel verdient dit.

Wat zijn de drie mooiste foto’s die je al in Brussel gemaakt hebt? Waarom?

guardians
> Deze koos ik omwille van het prachtige zonnige winterlicht. Het uitzicht vanop de triomfboog over de omgeving is fantastisch.

brussels north
> Omdat het lijnspel van het kunstwerk zo speels is.

muntcentrum
> Deze foto geeft een beeld weer over de bruutheid die Brussel soms kan zijn.

Op welke onbereikbare plek in Brussel zou je graag eens foto’s willen nemen?
De top van de Finance Tower of het Justitiepaleis.

Wat is volgens jou de meest fotogenieke plek in Brussel?
Moeilijk om te kiezen, overal in de stad zijn wel mooie uitzichten en prachtige gebouwen, De omgeving Kunstberg – Poelaertplein intrigeert me wel,
omwille van de stadsuitzichten.

Heb je nog een droom of ambitie als fotograaf?
Ik ben net begonnen als fotografiestudent en hoop hier graag verder in te kunnen. Reportagefotograaf zie ik zeker zitten me dunkt, al wil ik vooral bijleren zodat ik in de eerste plaats betere foto’s kan maken.

Volgende week een nieuwe fotograaf in beeld!

 

Share