Categorieën
Wonen in Brussel

Werken aan wilde wc’s en rommelgordijnen

Wil je ook een Brussel waar het aangenaam is om te leven? Wil je je stadsfrustraties omzetten in positieve actie? IMID staat voor “Ik Moest Iets Doen” en helpt je om zelf in actie te schieten. Met eenvoudige en duidelijke handleidingen kun je aan de slag: alleen of met familie, buren, vrienden,… Want in straten, stoepen en pleinen kun je heel wat dingen zelf doen.

IMID lanceert binnenkort een website vol ideeën om stadsfrustraties zelf aan te pakken. Meer groen, meer plezier, meer stadsmeubilair? Je krijgt telkens een duidelijke handleiding zodat je zicht hebt op wat, hoe en hoeveel. Voor die ideeën op de site komen, wil IMID ze eerst met mensen in de stad uittesten en bespreken. Morgen en overmorgen zijn er testmomenten gepland in Micromarché/Citizenne, Steenkoolkaai 9.

  • Dinsdag 17 januari – 12u30 tot 14u: WILDE WC. Wildplassen is van alle tijden. Verbieden helpt niet. Dus: nood aan een alternatief zodat vervelende neveneffecten zoals stank verdwijnen. Maak WILDE WC’s!
  • Woensdag 18 januari – 13u30 tot 16u30: Rommelgordijn. Veel schijnbaar onbruikbare rommel op straat in combinatie met kale, kleurloze plekken in de stad? Wij vonden een antwoord: het rommelgordijn! Een kleurrijk, speels decor én een pak minder doelloos zwerfvuil. Ideaal om je straat, plein, buurt kleur te geven met wat er al ligt! Heb je zelf kleurrijke kleine rommel die je eigenlijk al lang moest wegsmijten maar die toch nog ligt te slingeren in je kamer of wat je vindt op straat (dopjes, speeltjes, stukjes gekleurd plastiek, …), breng maar mee.

Contactpersoon: Benedicte Serroen, Benedicte@citizenne.be, 0478/210 856.

Share