Categorieën
Podium Wonen in Brussel

Wij Brusselaars debatteren

‘Wij Brusselaars’ bestaat uit vier jonge Nederlandstalige geëngageerde en kritische Brusselaars, die uit overtuiging de kaart van Brussel trekken en tegelijk een positieve drang tot verandering als drijfveer hebben. Het collectief organiseert vier debatavonden rond concrete, alledaagse en vooral niet te institutionele thema’s. De avonden zijn interactief van opzet. Iedereen mag zijn gedacht zeggen.

Op 2 februari gaat de discussie over het thema Fier op Brussel / Citymarketing. Guy Vanhengel, Brussels minister, en Fons Van Dyck van BBDO nemen deel aan het debat. Xavier Taveirne (Vandaag, Radio 1) modereert. Schrijver Joost Vandecasteele neemt de commentaar voor zijn rekening. Plaats en tijd van gesprek is Het Goudblommeke in Papier (Cellebroerstraat 55) om 20 u.

Er volgen nog sessies over Veilig Brussel (5 april), Brussels onderwijs (7 juni) en Multinationaal Brussel (6 september).

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.