Categorieën
Wonen in Brussel

Twee keer bestolen in drie weken

Ik hou van Brussel. Meer zelfs, ik ben er dol op. Maar zo nu en dan wordt mijn liefde voor Brussel zwaar op de proef gesteld.

Drie weken geleden werd ik voor het eerst in bijna vijf (!) jaar bestolen. Dat gebeurde in de tram, ter hoogte van Louiza. Ik was omringd door vrouwen, Nederlandstalige vrouwen zelfs, die mij in een paar seconden hadden bestolen. Ik voelde me compleet verloren en machteloos. Na het geregel van cardstop en mijn aangifte bij de politie kreeg ik echter de volgende morgen goed nieuws. Een vrouw had mijn portefeuille gevonden en had  de moeite genomen om via mijn business card te achterhalen waar ik werkte om zo mijn werk te contacteren.

Ik heb mezelf gedurende 3 weken verplicht om het openbaar vervoer te blijven nemen. En dan dit weekend – fijn, zaterdagavond! – was ik op weg naar een discotheek om daar vrienden te vergezellen. Ik sluit de deur achter mij, ga het hoekje om, wandel 500 m wanneer ik plots een hand rond mijn keel voel en de andere hand die mijn zak grijpt. Ik twijfel geen moment en ga hem roepend achterna. Tierend zelf! Op dat ogenblik komt er net een politiepatrouille voorbij.

Zij zien mij achter de man aanhollen. Ze vragen hem wat er aan de hand is. Niets, zegt hij, ik loop om mijn tram te halen. Ik schreeuw ze toe dat deze man mijn zak net gestolen heeft. De politie besluit de achtervolging in te zetten. Ondertussen is er al versterking en zijn ze ter plaatse met 4 auto’s. De dader weet echter te ontkomen door één van de agenten KO te slaan en met gevaar voor zijn eigen leven naar beneden te springen in één van de tunnels op de kleine ring. Wat volgde was een zoektocht met de politie in elke vuilnisbak in de buurt en onder iedere wagen. Ten slotte ben ik aangifte gaan doen en had ik gelukkig ontzettend gastvrije buren bij wie ik de nacht kon doorbrengen.

Ik hou nog steeds van Brussel, maar stiekem hoop ik dat ze weer bellen dat ze mijn gerief hebben gevonden. En als iemand in afwachting een oud fototoestel heeft in perfecte  staat of een oude gsm in perfecte staat die ik mag lenen, ik zou u eeuwig dankbaar zijn! En o ja, vrouwen die samen met mij gevechtssport willen doen ook…

Nathalie Reubens

Share