Categorieën
Podium

Oratorium “Ik, Simon”

In gemeenschapscentrum De Markten oefent elke week het koor Stemmer. Dit dapper amateurkoor presenteert een erg spannend, gloednieuw muzikaal project. Ze zingen samen met twee solisten, een verteller en een orgel een hedendaags oratorium: “Ik, Simon.”

Stemmer laat je mee denken, voelen en kijken met Simon van Cyrene. Dat is die man die (zoals je je misschien nog herinnert uit de les catechese) tijdens de kruisweg Jezus hielp met het dragen van het zware houten kruis. Dit levert geen stoffig en langdradig verhaal op, maar een dynamische, verrassende muzikale gebeurtenis. Op een unieke locatie: in een kerk in het centrum van Brussel. In elke kerk hangt immers de kruisweg afgebeeld. Je kan er voor aanvang rondwandelen als in een museum, neem dan vooral een kijkje bij ‘statie vijf’.

Naast een mooi en origineel concert biedt Stemmer je met deze productie ook de gelegenheid om stil te staan bij de vragen die deze getuigenis oproept. “Ik, Simon” speelt zich vooral ook vandaag de dag af, wie weet gaat het wel over jou. Niet te missen, dus.

Tekst: Robrecht Dehaen, muziek en muzikale leiding: Peter Spaepen, solisten: Jeroen Lenaerts (bas-bariton), en Adriaan De Koster (tenor), orgel: Momoyo Kokubu, verteller: Jeroen Lenaerts.

Wanneer een waar?

  • Begijnhofkerk, Begijnhofplein
    vrijdag 16 maart 2012
  • Goede Bijstandskerk, Kolenmarkt
    vrijdag 23 maart 2012
  • Begijnhofkerk , Begijnhofplein
    vrijdag 30 maart 2012

Praktisch

Aanvang concert: 20.00 uur. Toegang: 8 euro (aan de ingang te betalen). Cultuurwaardebon welkom. Een deel van de inkomsten gaat naar de parochiale werking ten behoeve van daklozen en vluchtelingen. Info en reservatie (aanbevolen): De Markten, 02 512 34 25, demarkten@demarkten.be.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.