Categorieën
Brussel-Stad Foto Pellicule & papier Resto, Café & Uitgaan

Bruxelles / Brussel 1946 – 1956

De naoorlogse jaren (1946 – 1956) blijken een bijzonder frivole periode geweest zijn. Niet te verwonderen. De oorlog was (net) achter de rug en er kon weer gefeest worden. En feesten deed men graag in Brussel.
Het maakt me een beetje nostalgisch.

Share

Dit artikel verscheen eerder alhier
Cas OorthuysBrussel is mijn ding. En het gaat vooruit, me dunkt. Tal van stadswijken worden heringericht. Men beseft blijkbaar dat het meer dan tijd wordt om de glorie van weleer te herstellen. Nu nog hopen dat de overheid kiest voor een aantal landmarks want op de bollen-van-mijn-bobonne na zijn er geen. Als het een beetje meezit is de stad tegen 2025 incontournable.
Ooit moet het hier al bijzonder hip geweest zijn. In het Museum van de stad Brussel, beter bekend als het Broodhuys, loopt momenteel een tentoonstelling met foto’s van de Nederlander Cas Oorthuys. De naoorlogse jaren (1946 – 1956) blijken een bijzonder frivole periode geweest zijn. Niet te verwonderen. De oorlog was (net) achter de rug en er kon weer gefeest worden. En feesten deed men graag in Brussel.
Het maakt me een beetje nostalgisch.

Jos Vandenbreeden & Wynand Plaizier, “Cas Oorthuys, bruxelles / brussel, 1946 – 1956″, Plaizier, 2012
Fototentoonstelling Cas Oorthuys, bruxelles / brussel, 1946 – 1956, Museum van de Stad Brussel, Grote Markt Brussel, nog tot 31.12.2012

Share