Categorieën
Wonen in Brussel

Een speeltuin voor volwassenen

Een speeltuin voor volwassenen. Dat is waar Vormingsplus/Citizenne met CLIP ofte City Life Imagine Play naartoe wil. Het project wil objecten en installaties neerpoten in de stad die mensen verleiden tot rust en spel. Het wil fysieke plekken creëren waar volwassenen even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse druk en de controle kunnen loslaten. Tegelijkertijd werken de initiatiefnemers een breed palet aan workshops en interventies uit die mensen in staat stellen om ontspanning, creativiteit en speelse elementen in hun dagelijkse leven in te bouwen. Kortom: CLIP wil een tegengewicht bieden aan de drukte en de chaos van Brussel.

Van september tot december 2012 loopt het project, maar in de zomer warmt CLIP zich al op. Eendjes vissen op de Kunstberg, een balletje slaan in het Warandepark, een bal gooien in de glascontainer, het kan allemaal. En iedereen mag meedoen. Als je iets ziet in de stad dat uitnodigt tot spel of als je met een kleine ingreep van een blok beton, een glasbak of picknicktafel een spel kunt maken, mag je er  een sticker op kleven, er een foto of filmpje van maken en het op de Facebook-pagina posten. De stickers kun je aanvragen bij cathelyne@citizenne.be.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.