Categorieën
Brussel Actua Brussel-Stad Ontdek je plekje Resto, Café & Uitgaan

Een vleugje Hard Rock Cafe op deze Vlaamse feestdag

Binnenkort is het zover, kunnen we in Brussel zelf genieten van een bezoekje aan ons eigen Hard Rock Café. Brussel heeft echter niet de primeur voor ons land, een aantal jaar geleden ging er een open in Antwerpen. Deze ging echter 15 jaar geleden failliet. Laat ons hopen dat het deze vestiging beter vergaat.

Begin augustus is de opening voorzien van het Brusselse Hard Rock café. Maar ik mocht vandaag al eens de sfeer opsnuiven, op wat nu nog iets meer weggeeft van een bouwwerf. Giovanni Taliaferro de Memorabilia Designer uit Orlando, was speciaal naar Brussel afgezakt om ons meer uitleg te geven over de verschillende memorabilia die zullen tentoongesteld worden in de Brusselse vestiging. In totaal beschikken de Hard Rock cafés over maar liefst 67 000 memorabilia en nog volgens Taliaferro verandert het decor van een Hard Rock Café ongeveer iedere 10 jaar een beetje. Zijn volgende stop deze week is namelijk Parijs, waar hij ginds een aantal decorveranderingen zal invoeren. Nog volgens Taliaferro valt het wel mee inzake beschadigingen of  diefstallen, de bezoekers van Hard Rock cafes all over the world zijn zeer respectvol naar zijn mening. Maar dus, wat krijgen we in Brussel te zien?

Zo zullen we er de Manchester City jersey vinden gehandtekend door Noel Gallagher van Oasis.  Dat hij een grote fan is van Manchester City en tegenwoordig vriendjes is met Vincent Kompany hadden we de afgelopen maanden ook al in de pers kunnen lezen.

Verder zijn er onder andere handgeschreven brieven van John Lennon, een shirt van Marilyn Manson, een kleedje van Madonna en zelfs de army hat van Elvis Presley voor hij bekend werd bij het grote publiek.En nog zoveel meer..

Er is ons ook verteld dat er een heuse art gallery zal zijn op de tweede verdieping met art made by rockstars.

Ik kijk er alvast naar uit om hier binnenkort een toffe avond te kunnen doorbrengen en bij mooi weer uiteraard liefst buiten, laat de zon dus maar komen!

Hard Rock Cafe Brussel
Grote Markt 12a
1000 Brussel

Share