Categorieën
Wonen in Brussel

CohousingDilbeek zoekt buren

‘Living apart together’, zo zou je cohousing nog het best kunnen omschrijven. Cohousing is een vorm van wonen waarbij je naast je eigen privéhuis met eigen badkamer en keuken ook nog beschikt over een gemeenschappelijke ruimte. In die ruimte wordt af en toe samen gekookt, is er een speelruimte voor de kinderen,  ontspanningsruimte, televisiekamer, logeerkamer, enz.

Twee enthousiaste koppels uit Dilbeek startten begin dit jaar met een cohousing-project. Na een aantal infoavonden werden zij al gauw versterkt met een groep mensen die resoluut voor cohousing kiezen. Voor Inge en Sebastiaan is het kunnen samenspelen van hun drie kinderen met vriendjes een belangrijke troef van cohousing, naast het sociale contact met de buren dat ze nu missen in hun straat. Wim en Sanne dromen van een lage-energiewoning en het surplus van cohousing is dat je je buren kan kiezen.

De huidige groep van CohousingDilbeek heeft een groene en rustige site gevonden in het centrum van Dilbeek waarop een mooi gebouw staat dat kan behouden blijven als gemeenschappelijk paviljoen. Daarrond willen we compacte en duurzame woningen bouwen. De onderhandelingen voor de aankoop van de site verlopen vlot en een architect is zeer recent aangesteld om de eerste plannen op papier te zetten.

In de groep zitten momenteel zowel koppels als alleenstaanden tussen de 25 en 45 jaar, en hier en daar is er al uitbreiding en huppelen er al kinderen rond. We missen echter nog wat levenservaring in de groep, en zijn daarom op zoek naar 50-plussers die het roer willen omgooien en bij ons willen komen wonen! Andere leeftijden zijn uiteraard ook nog steeds welkom.

Klinkt interessant? Op 2, 14 en 30 augustus organiseren we infoavonden, telkens om 19.30 u in de Parochiezaal van St.-Anna Pede (Herdebeekstraat 162 – 1701 Itterbeek – bovenzaal). Daar wordt het project en cohousing in detail uitgelegd en kan u kennismaken met de toekomstige bewoners. Inschrijven voor de infoavond kan via cohousingdilbeek@gmail.com. Verdere info over cohousing is te vinden op www.cohousingplatform.be. (Kelly Van Hoorebeeck)

Share