Categorieën
Kwistig

Kwistig 3: de oplossingen

Op 14 juli presenteerden we de derde ronde van de quizrubriek Kwistig. Vandaag maken we de antwoorden bekend.

  1. Neuhaus gaat er prat op de uitvinder van de Belgische praline te zijn. Jean Neuhaus ontwikkelde in 1912 de eerste gevulde chocolaatjes.
  2. De bekende hoedenmaker Christophe Coppens, die een winkel had op de hoek van de Dansaertstraat en de Léon Lepagestraat, legde in mei 2012 de boeken neer.
  3. Josse De Pauw schitterde onlangs in Raymond, een stuk geïnspireerd op Raymond Goethals.
  4. Lambiek ontstaat door spontane gisting met wilde gisten uit de buitenlucht. De naam is ofwel een verbastering van de naam van de gemeente Lembeek ofwel afkomstig van de gelijkenis van de brouwketel met de alambiek van jeneverstokers.
  5. Le Mariage de Mademoiselle Beulemans,  geschreven door Frantz Fonson en Fernand Wicheler in 1910, schetst een portret  van de Brusselse Franstalige burgerij met haar eigen taalgebruik.
  6. De maximumtemperatuur in Ukkel op woensdag 25 juli was volgens het KMI 28,8 graden Celsius.

De winnares wordt vandaag op de hoogte gebracht. Ze krijgt een waardebon van 20 euro voor de  Bio-Shop Den Teepot (Kartuizersstraat 66). Proficiat!

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.