Categorieën
Kwistig

Kwistig in augustus

Ook in augustus pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en …  mooie prijzen. Vijf vragen en een schiftingsvraag wachten op een antwoord. Lichten uit, spots aan, en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Drie winnaars slepen een heerlijke box chocolaatjes van de Brusselse producent Newtree in de wacht.

  1. Michael R. Roskam, de regisseur van de terecht bejubelde prent Rundskop, mag niet alleen dromen van de regie van de verfilming van het boek The Tiger, maar mag ook een proefaflevering maken van een HBO-serie, die zich afspeelt in het Brussel van de nabije toekomst. Wat is de werktitel van die misdaadserie?
  2. Het Atomium is na Expo 58 uitgegroeid tot een embleem van de stad. Hoe heet de ingenieur die het bouwwerk ontwierp?
  3. Een woordje Brussels. Wat is de betekenis van de uitdrukking “z’ij ne pouchenel in uij skooif”?
  4. Elf restaurants in het Brussels Gewest hebben minstens één ster toegekend gekregen in de Michelin-gids 2012. Een ervan wordt door de culinaire recensent van De Standaard Bruno Vanspauwen als volgt omschreven: “Gezien de sfeer en de clientèle hoeft het geen verwondering te wekken dat de keuken dominant Frans geïnspireerd is, en dat ingrediënten als sint-jakobsvrucht, ganzenlever en truffel de rigueur zijn. Maar Devalkeneer slaagt erin die klassieke basis telkens weer verrassend in te vullen en vernieuwende accenten te leggen.” Hoe heet dit Ukkelse etablissement?
  5. De gebouwen van het Europees Parlement in de Leopoldwijk zijn genoemd naar Europese persoonlijkheden. Naar welke Italiaanse politicus is het gebouw genoemd waarin zich de kantoren van de parlementsleden en de beleidsondersteunende afdelingen bevinden?
  6. Wat zal volgens het KMI de effectieve gemiddelde temperatuur zijn in Ukkel op woensdag 5 september 2012? Het overzicht van de waarden staat op de KMI-website.

Wie de juiste antwoorden gevonden heeft, stuurt een mail met als titel ‘kwistig 4’ naar info@brusselblogt.be. Je hebt daarvoor tijd tot vrijdag 31 augustus om 12 u. De winnaars worden op basis van de antwoorden op de reguliere vragen en de schiftingsvraag door de jury bepaald. De prijzenpot bestaat ditmaal uit drie chocoladeboxen van Newtree: de koffer 27, een uitgelezen assortiment van 27 napolitains met 9 smaken. Newtree is een chocolademoment van plezier maar ook van welzijn, dankzij de combinatie van uitzonderlijke cacao, verrassende smaken en natuurlijke ingrediënten die gekozen werden voor hun heilzame krachten en voedingseigenschappen (zoals antioxidant, omega 3, stimulerend, relaxerend, meer vezels, minder suiker). Newtree is te vinden in de betere winkel en op www.facebook.com/NEWTREE. De winnaars halen hun prijs op in Brussel.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.