Categorieën
BrusselBlogt.be Ontdek je plekje Pellicule & papier Reizen & Toerisme Wonen in Brussel

In the Meantime in Brussels..

Jong zijn in Brussel. Hoe wordt dat ervaren door locals en door expats? Negen schrijvers besloten in hun pen te kruipen en schreven elk een kortverhaal over Brussel. Het Engelstalige resultaat hiervan ’the meantime’ is sinds kort te koop en op zaterdag 29 september vindt in Passa Porta ook de book release party hiervan plaats.

Negen heel verschillende schrijvers, afkomstig uit onder andere Italië, Spanje en ook België, maar allen wonen ze in Brussel en laten ze ons een kijkje nemen in hun ervaringen. Het is een dunne lijn tussen fictie en realiteit die ons telkens meeneemt naar de straten van Brussel. De ervaringen van iedere schrijver zijn zo uiteenlopend, dat het soms lijkt alsof ieder een andere stad beschrijft.

Strookt dat ook niet met de werkelijkheid? Wat voor de ene gelijkstaat aan een getto van onveiligheid en voor de andere een gezellige mix van verschillende culturen, en voor nog een andere onpersoonlijke kantoorgebouwen in een veel te drukke stad met te weinig groen.

Er zijn heel wat vooroordelen over wonen in Brussel en heel wat clichés ook wel, maar boeiend bij dit boek is wel dat ieder verhaal vertrekt van een ander personage en dat iedereen Brussel anders ervaart en beleeft, maar ook dat ieder van hen er toch elke dag opnieuw voor kiest om hier te wonen.

Wie meer wil weten over dit project, neem zeker een kijkje op http://www.themeantime.be/

Share