Categorieën
Podium Wonen in Brussel

Verklaar je liefde voor Brussel!

Het geluid van een stem in een megafoon wordt meestal geassocieerd met betogingen. Maar hoe reageren voorbijgangers als er plots een positieve boodschap door dat luidruchtige apparaat komt? ‘Verklaar je liefde voor Brussel, je lief of je buur via een megafoon’.  Met die boodschap verplaatste een wel erg speciaal spreekgestoelte zich door de Brusselse straten. Een megafoon met het opschrift ‘zeg iets leuks’ werd geïnstalleerd rondom het Centraal Station, de Grote Markt en het Muntplein. Het project is gebaseerd op een succesvolle performance van het Guggenheim-museum in New York. Het experiment kreeg onder andere navolging in Singapore, maar werd nog nooit eerder in Europa opgevoerd. Say Something Nice vond plaats in oktober 2012 op diverse plaatsen in Brussel.

Say Something Nice kadert binnen de campagne BRUSSEL IS. Een jaar lang neemt de actie mensen in Brussel mee langs spannende stunts, boeiende uitdagingen en in een onvergetelijk filmavontuur waarin iedereen een  hoofdrol speelt. Het doel: Brussel tonen zoals Brussel écht is: een inspirerende stad om te bezoeken, in te leven, te leren en te werken. Mensen, organisaties en initiatieven werken mee en tonen zo dat in Brussel niets onmogelijk is.

TV Brussel maakte eerder al een reportage over de filmopnames, maar – paukenslag boem! – vandaag is op het You Tube-kanaal van BRUSSEL IS het resultaat van de actie te zien. Brussels Philharmonic verzorgde de soundtrack.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.