Categorieën
Podium Wonen in Brussel

Muntpunt op komst

Rome is niet gebouwd in één dag. Ook het Muntpunt heeft op zich laten wachten. Maar op 7 september 2013 is de opening van het nieuwe gebouw gepland. De ambities zijn groot. Muntpunt wil ’the place to Bru’ zijn: een moderne belevenisbibliotheek, een informatiecentrum over alles wat reilt en zeilt in (Nederlandstalig) Brussel en een plaats waar de participatie aan Brussel wordt gestimuleerd. Het gebouw belooft volop ontmoeting te stimuleren dankzij een café, een auditorium, (voor)lees- en zithoeken en diverse publieksruimtes.

In afwachting van D-Day pakt Muntpunt uit met The Making of Muntpunt. De blog werpt in korte dagelijkse berichten een blik achter de schermen van de voorbereiding. In december stellen de verschillende teams van de organisatie zich voor en kijken ze terug op de realisaties van de afgelopen maanden. Vanaf januari gaat alle aandacht resoluut naar de toekomst: een volledig vernieuwde website, het klaarmaken van het Muntpuntgebouw, een vernieuwde kijk op de bibliotheekcollectie, het Muntpuntcharter, de samenwerking met partnerorganisaties, de viering van de Vlaamse feestdag en nog veel meer.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.