Categorieën
Kwistig

Kwistig 8: de oplossingen

Op 18 december presenteerden we de achtste ronde van de quizrubriek Kwistig. Vandaag maken we de antwoorden bekend.

  1. Stierentestikels of runderpancreassen? Choesels waren onontbeerlijk in de gelijknamige stoofschotel met orgaanvlees en lambiekbier. In het wereldvermaarde werk ‘La légende d’Ulenspiegel’ van Charles De Coster uit 1867 worden tot drie keer toe choesels geserveerd.
  2. In 2012 verkozen de luisteraars van FM Brussel ‘Ne me quitte pas’ van Jacques Brel tot hun favoriete Brusselse nummer aller tijden. ‘Les jeux de ma mère’ van Arno en ‘Housewife’ van Daan volgen op de tweede en de derde plaats in de Brusselse top 100.
  3. Pierre Marcolini maakt ‘haute chocolaterie’ op basis van zelf geselecteerde cacaobonen.
  4. Het Flageygebouw wordt vergeleken met een pakketboot. De architect Joseph Diongre ontwierp onder andere ook de tuinwijk Cité Diongre en de Sint-Jan de Doperkerk in Molenbeek en het gemeentehuis van Sint-Lambrechts-Woluwe.
  5. De opstandige graven Egmont en Horne werden in 1568 op de Grote Markt van Brussel onthoofd.
  6. De winnaar van de Grote Prijs Gaston Roelants 2012, François Humblet, legde de 10 km af in 32 minuten 32 seconden.

De drie winnaars worden vandaag op de hoogte gebracht. Ze winnen een duoticket voor de alom bejubelde voorstelling Missie in de KVS op 23 januari 2013. Proficiat!

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.