Categorieën
BrusselBlogt.be

Zomaar een zondag in de Galeries

De geur van cacao, Dior, het weke leder van Delvaux. Vlijmscherpe prijzen bij Tilquin. Ganterie Italienne slijt al une paire aan 98 euro, kan ik un seul voor de helft van de prijs ? De zorgvuldige pralines van Corné Port Royal als parels in hun schrijn, aanraken gelijk aan kunstroof. De bubbels van de Champagnothèque, kristallen wolkjes van Saint-Lambert. Truffels Collection Neuhaus, alleen maar om gekoeld eeuwenlang te conserveren, voor het nageslacht.

Hoor het ruisen van de rokken, het bouquet van L’Oréal Paris, de beroering van de Polo Poudré. Het zachte gemurmel alsof men fluistert in een kathedraal… “Oh regarde Rosanne, les Bordeaux, elles sont déjà à cent quatre-vingts..”. Een oude kleinzoon wandelt traag, arm in arm, met zijn jonge grootmoeder. Een alleenstaande papa met zijn enig zoontje, proper gekamd, broek in de plooi. Een hond en zijn geparfumeerd baasje.

Dit is het uur van het Flaneren, enkel maar Grandeur, Klasse, Respect, Stijl. Zelfs een windje is welriekend in de gewijde Galeries op deze zondag in het prille voorjaar. Ook de avond aarzelt.

Share