Categorieën
Mijn favoriete plekje

Mijn favoriete plekje (1)

Brussel telt vele bijzondere plekjes. Soms zijn ze alom bekend, soms leiden ze een verborgen bestaan. Elke inwoner en bezoeker heeft zo zijn persoonlijke voorkeur. In deze rubriek gaan we op zoek naar de favoriete plekjes van mensen die de stad een warm hart toedragen. Originele Brusselse tips, gelardeerd met een woordje uitleg en/of een foto. Vandaag laten we Eva Drees aan het woord. Ze is projectleider Pers & PR van het Muntpunt.

Wanneer iemand vraagt wat mijn favoriete plek in Brussel is, twijfel ik geen seconde. Want hoewel onze hoofdstad ontelbaar veel parels herbergt, is mijn antwoord al jaren hetzelfde: de buurt van het cimetière in Elsene. Die buurt is een kleine, bijna gezelligere versie van de grootstad waar ze deel van uitmaakt. Alles is binnen handbereik: winkels, gezellige cafés, heerlijke restaurants – gaande van een goede durumzaak tot een chic sterrenrestaurant – maar tegelijk laat je de drukte van de stad achter je. Ik vergelijk het vaak met The Village in New York: een dorp met een stadsgevoel, waar het geen probleem is om na middernacht op restaurant te gaan. En als dat toch niet zou lukken, ben je nog steeds in een kwartiertje in het centrum.

Meer lievelingsplekjes van Muntpunters vind je op de site van het Muntpuntteam. Wil je je favoriete plekje in Brussel graag met ons delen? Stuur dan als de bliksem een mailtje naar info@brusselblogt.be! Vertel ons wat jouw lievelingsstek is en waarom, en wij publiceren je bijdrage op onze site.

Share