Categorieën
Foto Podium Watermaal-Bosvoorde

Brussel my belle

De foto’s van Catherine Minala zijn regelmatig te zien in onze wekelijkse rubriek Brussel in Beeld en ze was ook al Fotograaf in Beeld. Ze is een 50-jarige gepassioneerde fotografe, die in het Franse Montreuil-sous-Bois geboren is, maar al 18 jaar in Brussel woont. Ze is lerares Frans. Haar foto’s zijn te bezichtigen bij Darqroom. Nog tot 24 februari loopt er een expo van haar Brusselse werk in Galerie Verhaeren (rue Gratès 7, Watermaal-Bosvoorde). De titel: Brussel my belle. Wat trekt haar aan in Brussel?

Brussel is na al die jaren “mijn stad” geworden, hoewel ik nog veel moet ontdekken. Ik ben trouwens dol op dat idee. Ik hou van de vriendelijkheid van de mensen, het kosmopolitisme, de menselijke dimensie, de kwaliteit en de zachtheid van het leven, de nabijheid van andere Europese steden. Op sommige dagen verafschuw ik de grauwe hemel, maar sinds ik foto’s maak, veel minder, omdat wolken en regen fotogeniek zijn!

Ze is in haar werk altijd op zoek naar het menselijke aspect, vertelde ze aan Revue Photo. Ook in haar landschappen en vergezichten zie je sporen van menselijke aanwezigheid. Ze verkiest zwart-wit omdat het meer naar de essentie gaat. Ze werkt momenteel met een digitaal toestel: een Canon 5Dmark ll. De passie voor fotografie heeft ze van haar vader, die altijd in de weer was met een fototoestel. Toen hij stierf, vroeg haar moeder welk bezit ze van hem als aandenken wou. Catherine moest niet lang nadenken. Een fotografe was geboren. Haar volgende expo zal in Parijs zijn.

© Catherine Minala • www.catherineminala.com

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.