Categorieën
Mijn favoriete plekje

Mijn favoriete plekje (2)

Brussel telt vele bijzondere plekjes. Soms zijn ze alom bekend, soms leiden ze een verborgen bestaan. Elke inwoner en bezoeker heeft zo zijn persoonlijke voorkeur. In deze rubriek gaan we op zoek naar de favoriete plekjes van mensen die de stad een warm hart toedragen. Originele Brusselse tips, gelardeerd met een woordje uitleg en/of een foto. Vandaag laten we Christina Roelandt aan het woord. Ze is teambegeleider Jeugd & onderwijs van het Muntpunt.

© Barbara Peremans, Uit in Brussel

Mijn favoriete plek is het Bloemenhofplein, mijn ‘persoonlijke’ bevallige tuin en terras. Ik woon vier huizen verderop in een terrasloos appartement, en mijn vrienden en ik hebben een stilzwijgend akkoord dat we elkaar hier bij het minste straaltje zonneschijn kunnen vinden. En anders lees ik hier de krant of een boek, of word ik geëntertaind door het plein zelf. Want dit is de grens tussen de hippe Dansaertbuurt, een paar sociale woonblokken en een woonwijk met naar mijn gevoel de perfecte doorsnede van de hele Brusselse gemeenschap.

Daardoor verandert dit plein naargelang van het tijdstip van de dag van een hip brunch- of afterworkterras, in een schouwtoneel van klemgereden vrachtwagens en auto’s in eenrichtingsstraten, in een hangplek van daklozen of jongeren, in een campus vol broodjes etende studenten, of… in de ideale plek voor een filosofisch gesprek op weg naar huis na een nachtje uitgaan. Met als eeuwige getuige de fontein, waarmee het allemaal begon. Want vroeger was dit gewoon een kruispunt waar vijf straten op uitkwamen. Maar sinds het jaar 2000 staat er in het midden een sierlijke, ronde plantenfontein van de Brusselse kunstenaar Luc Schuiten en werd dit een heerlijk pleintje én mijn lievelingsplek.

Meer lievelingsplekjes van Muntpunters vind je op de site van het Muntpuntteam. Wil je je favoriete plekje in Brussel graag met ons delen? Stuur dan als de bliksem een mailtje naar info@brusselblogt.be! Vertel ons wat jouw lievelingsstek is en waarom, en wij publiceren je bijdrage op onze site.

Share