Categorieën
Mijn favoriete plekje Sint-Gillis

Mijn favoriete plekje (5)

Brussel telt vele bijzondere plekjes. Soms zijn ze alom bekend, soms leiden ze een verborgen bestaan. Elke inwoner en bezoeker heeft zo zijn persoonlijke voorkeur. In deze rubriek gaan we op zoek naar de favoriete plekjes van mensen die de stad een warm hart toedragen. Originele Brusselse tips, gelardeerd met een woordje uitleg en/of een foto. Vandaag laten we Leen Lekens aan het woord. Ze is teambegeleider cultuur & vrije tijd bij Muntpunt.

In het gezelschap van een paar vriendinnen, ontdekte ik de degustatiemarkt op het Van Meenenplein in Sint-Gillis. Het statige stadhuis in Franse Renaissancestijl, de bomen, de kraampjes, het vrolijke gebabbel, alles draagt er toe bij dat het pleintje op maandagavond baadt in een mediterrane ambiance. Een heerlijke pinot noir vergezeld van een bordje olijven, vormen een prima intro voor een avondje tafelen. Wat wil je nog meer? De markt op het Van Meenenplein vindt plaats op maandag, van 12 tot 19 u. (Foto: Visit Brussels, zie ook het filmpje van Brussel’s Kitchen)

 

 

 

Meer lievelingsplekjes van Muntpunters vind je op de site van het Muntpuntteam. Wil je je favoriete plekje in Brussel graag met ons delen? Stuur dan als de bliksem een mailtje naar info@brusselblogt.be! Vertel ons wat jouw lievelingsstek is en waarom, en wij publiceren je bijdrage op onze site.

Share