Categorieën
Kwistig

Kwistig 12: de oplossingen

Op 3 april presenteerden we de twaalfde ronde van onze quizrubriek Kwistig. Vandaag maken we de antwoorden bekend.

  1. De eerste minister-president van de Brusselse Regering is nog altijd aan de macht: Charles Piqué (PS). Hij bekleedde de functie van 1989 tot 1999 en van 2004 tot nu. In mei geeft hij de fakkel door aan zijn partijgenoot Rudi Vervoort.
  2. Het kleine Haren maakt sinds 1921 deel uit van de stad Brussel.
  3. De jaarlijkse studentenoptocht van Saint-Vé is genoemd naar Pierre-Théodore Verhaegen (1796-1862), de oprichter van de ULB, waar de VUB uit voortvloeide.
  4. Een van de bekendste films van de Brusselse cineaste Chantal Akerman is Jeanne Dielman, 23, quai du Commerce, 1080 Bruxelles (1975). The New York Times loofde de prent als de “first masterpiece of the feminine in the history of the cinema”. 
  5. Ca plane pour moi is de successong waarmee Plastic Bertrand in 1977 beroemd werd.
  6. Schiftingsvraag: Gisteren steeg het kwik in Ukkel tot 23,3 graden Celsius.

De drie winnaars worden vandaag op de hoogte gebracht. Ze winnen elk een duoticket voor de film Mister Lonely op 25 april om 20 u in cinema Galeries. Proficiat!

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.